Slik sparer du penger på strømregningen din

strømI dagens samfunn kunne vi ikke klart oss uten elektrisitet. Bare tenk på hvor avhengig vi er blitt av det. Alt fra matlaging til belysning og moderne transportmidler hadde ikke kunne fungert skikkelig uten strøm. Så det er med andre ord en enorm etterspørsel etter elektrisitet, og som vi alle vet er ikke den gratis å verken produsere eller bruke. For mange er strømregningen en av de største faste regningene man har. Spesielt om vinteren i Norge kan det å betale for elektrisitet være en stor utgiftspost. Jeg skal derfor her komme med noen enkle tips til hva du kan gjøre for å minimere forbruket ditt, uten av det går på bekostning av komforten som strømbruk tross alt gir.

Unngå strøm for oppvarming
En av de tingene som trekker mest strøm er til oppvarming av huset eller leiligheten hvor en bor. For å kutte ned på kostnadene bør en derfor se etter alternative kilder til varme. Er du så heldig at du har en peis er det en perfekt mulighet til å kutte ned på strømbruken. Spesielt om du hogger din egen ved kan du nesten produsere gratis varme, og spare flere tusen kroner i året. Det samme vil gjelde for stekeovner og plater som går på elektrisitet. De trekker veldig mye strøm, så det å bytte den ut med en gassovn kan fort være et mye billigere alternativ i det lange løp.

Kutt ned på unødvendig bruk
Et viktig steg for å kutte ned på strømbruk er også å bli bevisst på bruken en har. Vasker du for eksempel klær med kun en halv maskin? Lar du lyset stå på når du ikke er i rommet? Ofte er det bare vaner som en må vende seg til, som for eksempel å alltid skru av lysene når man forlater et rom, som er nok til å kutte betrakttelig ned på bruken.

Dette var en kjapp gjennomgang med noen enkle tips, men hva med dere lesere, hva gjør dere for å spare strøm?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *